Скачати Біблія українською мовою



Для кожного християнина в усьому світі немає важливішої книги. Тут знаходимо відповіді на усі життєві питання, положення,  основні принципи  та засади укладу життя. Назва «Біблія» походить від грецького слова  і означає саме «книги».  Писалися вони у різний час і різними мовами: давньогрецькою, давньоєврейською, арамейською. Поширювалися священні тексти латиною, грецькою, церковно-слов’янською мовами.  На території України Святе Письмо почало ширитися із Х ст., але це була лише частина Біблії – Новий Заповіт та Псалтир, писані церковно-слов’янською  мовою. Врешті, маємо повне видання книги українською мовою. Значний внесок у справу перекладу Біблії українською зробили чимало вчених, мовознавців, релігіє знавців. Хочеться згадати в цьому контексті П. Куліша, І. Пулюя, і, безперечно, І. Огієнка (митрополит Іларіон). Саме І. Огієнкові  у 1936 р. Британське Біблійне Товариство замовило новий переклад  канонічної Біблії.

Сюжет Біблії як цілісного твору стисло переказати чи окреслити неможливо, адже вона складається з різних книг, різних частин. Композиційно, тезисно  і хронологічно виділяємо дві головні частини: Старий Заповіт і Новий Заповіт. Якщо проводити аналіз Старого Заповіту, то його пронизує ідея обіцянки Бога відновити взаємини з людьми посередництвом Месії, адже гріх став на шляху людини до Бога. У Новому Заповіті розповідається про прихід Месії (Христа), який прийшов на землю страждати і померти за гріхи людства, тим самим відкупити людей від первородного гріха і виявити Божу любов. Саме у Новому Заповіті Христос заповідає апостолам проповідувати Боже Слово по усій землі. Останньою книгою Біблії є Об’явлення, де у мові символів можна прочитати про другий прихід Христа на землю уже як Царя.

У світовій культурі, літературі, музиці, образотворчому мистецтві ми часто простежуємо образи, сюжети, мотиви із Біблії. Це – вічні образи, універсалії, до який митці вдаються, щоб донести до нас глибинну суть. Можна не раз питати себе: «Чи потрібно мені читати Біблію?». Для християнина однозначно так. Адже Біблія дає нам і релігійне знання, і віру, без якої осмислити себе християнином неможливо. І читати цю Книгу Книг слід і розумом, і серцем, відкриваючи його для спілкування з Богом. Біблія дає розуміння сутності людини, її призначення як Божого творіння. Читати і перечитувати можна окремими книгами, частинами, які з часом ляжуть у єдину канву.

[sociallocker]

Скачати книгу bibliya-ukrayinskoyu-movoyu.rar

Ми допомагаємо відвідувачам сайту знайти, що їм потрібно: біблія скачати, скачати біблію, скачати біблію на українській мові, аудіо та ін. Всі книги в нас виключно на українській мові та розміщені абсолютно безкоштовно для завантаження, без реєстрації чи смс.


4 коментарі

Різне

4 Responses to Скачати Біблія українською мовою

  1. RichardTids

    Замечательное сообщение

  2. Олена

    Хто є християнином, але справжнім християнином, повинен прочитати Біблію. Недостатньо лише ходити до церкви на всі служби, треба читати ще Святе Письмо. Я колись теж думала, що я хожу до церкви, майже все знаю. Але це далеко не так, навіть приблизно. Біблія дає краще зрозуміти релігію, укріпити віру. І її треба перечитувати все життя, бо кожного разу відкривається нова істина.

  3. Віктор

    То як можна скачати аудіо Біблія в перекладі П.Куліша та І.Пулюя ?

  4. Тарас

    Чудово, що можна скачати біблію українською. Вдома є, а було потрібна цитата вже негайно. Дякую.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*